Get Adobe Flash player

Cine şi de ce vrea o reformă a U.S.R. ?

Printer-friendly versionPDF version
   Comisia de Monitorizare, Suspendare şi Excludere a Uniunii Scriitorilor din România a primit dezminţirile scrise din partea unor membri ai U.S.R. care nu au aderat la numitul Grup de reformă, fiind trecuţi în mod abuziv pe lista acestui grup. Totodată, alţi membri ai U.S.R. ne-au informat că, deşi au anunţat retragerea din numitul grup, continuă să fie menţinuţi pe lista respectivă, ceea ce, de asemenea, constituie un abuz. Reproducem o parte din aceste documente care dovedesc limpede falsul şi uzul de fals pe care le comit iniţiatorii acestui grup pretins de reformă.
Stefan Borbely: „Draga Doamna Chioseolu! Surprins, am aflat de la Irina Petras ca as face parte dintr-un grup. Nimeni nu m-a consultat in prealabil, presupun ca am fost inclus abuziv. Cu urari de bine,
Prof univ dr Stefan Borbely
Vasile Gogea: „În urma informării primite de la d-na Irina Petraş, preşedinta Filialei Cluj a USR, din care fac parte ca membru titular, vă aduc la cunoştinţă următoarele:
DA, am semnat, în faza iniţială scrisoarea Grupului pentru reformă a USR, adresată Consiliului de conducere şi Preşedintelui USR, D-l Nicolae Manolescu, dar cu condiţia iniţierii unei discuţii strict în limitele Statutului USR, deci în organismele alese legal ale Uniunii.
NU am autorizat pe nimeni şi NU am semnat nici un fel de demers al Grupului care a depăşit cadrele Statutului, părăsind procedurile interne ale Uniunii.
NU susţin, chiar dezavuez, iniţiativa Grupului de a târî USR într-un proces în instanţele de justiţie. Urmările unei asemenea iniţiative nu sunt greu de anticipat şi nu sunt deloc dezirabile pentru niciuna din părţi.
Vă rog respectuos, prin urmare, să consideraţi nulă şi neavenită eventuala mea semnătură pe orice document care a fost înaintat altor instituţii decât USR de către Grupul pentru reformă a USR.
Cu respect,
Vasile Gogea
24 februarie 2016, Cluj-Napoca
Andrei Terian: „Dragă Domnule Radu, Pe mine nu m-a contactat nimeni pentru a-mi cere acordul cu privire la «înscrierea… pe lista grupului pentru reforma USR» şi, prin urmare, nu aveam cum să-i dau cuiva acest acord. Dacă numele meu apare într-un asemenea grup, atunci «înscrierea» cu pricina se bazează pe un act de fals şi de uzurpare a identităţii.
Sigur, sunt destule lucruri cu care nu sunt de acord în USR, dar asta nu înseamnă că am de gând să mă transform într-o mascotă a impostorilor şi frustraţilor.
Numai bine,
Andrei Terian
Mariana Codruţ: „Draga Jean, de bunavoie si nesilita de nimeni (doar invitata de 2 confrati bucuresteni) am intrat in grup. Si tot de bunavoie si nesilita de nimeni i-am anuntat acum citeva luni pe ceilalti membri ca ma retrag din grup. O zi buna,
Mariana Codrut
Em Galaicu – Păun: „1) Vă rog să luaţi act că prezenţa numelui meu pe lista lui M.-D. Cipariu este absolut abuzivă! Nu am de-a face cu această iniţiativă.
18 februarie ’16
Em Galaicu-Păun
2) „leo, draga poete! nu am nimic in comun cu grupul de initiativa al lui cipariu, drept care prezenţa mea pe aceasta lista e pur si simplu un abuz.
Emilian Galaicu – Paun”
Dumitru Crudu: „Domnul Mircea-Dan Cipariu mi-a trecut abuziv, fără să-mi ceară asentimentul, numele pe lista sa. Ceea ce e mai mult decât regretabil. Consider nedemocratic acest gest şi vă rog să mă scoateţi din această listă.
Dumitru Crudu
18.02. 2016
Andrei Ţurcanu: „Dragă Leo, acum ceva timp în urmă (un an, poate doi) am citit pe aici un apel cu o chemare (judicioasă, mi s-a părut atunci, de reformare a US). Democrat din fire, mi s-a părut că iniţiativa trebuie susţinută şi mi-am anunţat şi eu adeziunea. Între timp, am văzut că acea pornire firească s-a transformat într-un talcioc de certuri şi frecuşuri reciproce, unde eu nu m-am mai regăsit şi, în prezent, nu mă mai văd. Consideră că numele meu NU FIGUREAZĂ NICI PE O LISTĂ, nici de demolare, nici de susţinere, drept care semnez aici.
Andrei Ţurcanu