Get Adobe Flash player

Anunțuri

Apel de lansare a proiectului Povestea vrea un sfârșit

                                                               APEL
                                               de lansare a proiectului
                                        POVESTEA VREA UN SFÂRȘIT
                                   Scrieți după o idee de Ioona Rauschan*
   Apelul se adresează oamenilor de litere, scriitori și publiciști, care vor să își încerce condeiul într-un dialog inedit cu textul romanului neterminat, Cronica rataților, al regretatei scriitoare timișorene Ioona Rauschan. Inițiatorii proiectului, membri ai Asociației ”Prietenii Ioonei Rauschan”, fondat de fratele scriitoarei, au selectat trei fragmente din laboratorul romanului pe care le pun la dispoziția scriitorilor timișoreni, atât în germană, cât și în traducere, pentru a dezvolta o proză originală, pornind de la acestea, folosindu-le în deplină libertate fie ca pretext, fie preluându-le ca atare în creația lor.
   Fragmentele sunt: Storyboard (arborele genealogic, relația personajelor), Storyboard Irma (locații, situații etc.) și un fragment finit de text.
   Asociația dorește să publice cele mai valoroase texte rezultate în volum și să lanseze cartea într-un eveniment public cu premierea autorilor. Evaluarea va fi încredințată criticilor literari consacrați.
   Câteva repere:
Data limită înscriere: 31 august 2016
Număr de pagini: maxim 75
Termen limită pentru text: 31 decembrie 2016, ora 16
Recomandări de redactare: Times New Roman 12, spacing 1,15
Textele preluate identic din Ioona Rauschan vor fi evidențiate cu Italic Bold
   Vă invităm să vă exprimați interesul pentru participarea la proiect pe adresele brindusa.armanca@gmail.com, robitari@gmail.com
   Vă vom trimite deîndată textele și formularul de înscriere.  

Dublă lansare de carte

   Miercuri, 8 iunie a.c., de la ora 18.00, la Librăria Esotera (Str. Lucian Blaga nr. 2), va avea loc dubla lansare a volumelor Trei sute de ceaușești liliputani de VLADIMIR TISMĂNEANU și CIPRIAN MĂCEȘARU (Editura Humanitas) și Dosar Lenin de MARIUS STAN și VLADIMIR TISMĂNEANU (Editura Curtea Veche). Va prezenta MIRCEA MIHĂIEȘ. Autorii vor acorda autografe.

Întrunirea Comisiei de Validare

   Marţi, 24 mai 2016, începând cu ora 10:00, se va întruni Comisia de Validare pentru a discuta dosarele candidaţilor pentru intrarea în Uniunea Scriitorilor din România, urmând ca în luna septembrie să aibă loc cea de-a doua şedinţă a Comisiei de Validare.

    Rezultatele tuturor validărilor vor fi făcute publice după întrunirea Consiliului U.S.R., din luna noiembrie.

100 de ani DADA

  Marți, 24 mai, de la ora 18.30, sub genericul 100 de ani DADA, Librăria timișoreană Cărturești va găzdui o întâlnire cu criticul și istoricul literar ION POP (Universitatea Babeș-Bolyai Cluj Napoca). Moderator: CORNEL UNGUREANU. Participă: MARCEL TOLCEA, TUDOR CREȚU și ANA PUȘCAȘU. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Cenaclul Pavel Dan, în cadrul Festivalului StudentFest 25.

Dialog literar

   Miercuri, 25 mai a.c., de la ora 18,00, la Librăria Esotera (Str. Lucian Blaga nr. 2), va avea loc un dialog între IOAN T. MORAR şi MIRCEA MIHĂIEŞ, pornind de la romanul Sărbătoarea Corturilor, apărut recent la Editura Polirom.

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »