Get Adobe Flash player

Şedinţa Comitetului de Conducere al Filialei Timişoara a USR

Printer-friendly versionPDF version
   Miercuri, 19 mai a.c., a avut loc şedinţa Comitetului de Conducere al Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, cu următoarea Ordine de zi:
1. Analiza activităţii Filialei în semestrul I
2. Analiza situaţiei financiare a Filialei şi a execuţiei bugetului pe semestrul I
3. Analiza cererilor şi dosarelor de primire ca membru al Uniunii Scriitorilor din România.
   La primul punct, Comitetul a constatat că programul de activităţi şi proiecte propus a fost realizat în totalitate, principalele proiecte asumate pentru semetrul I (site-ul Filialei, digitalizarea bazei de date, organizarea Taberei Transfrontaliere de creaţie literară Atelierele de la Româneşti şi demararea lucrărilor la Memorialul scriitorilor) fiind implementate cu succes.
   La punctul al doilea, Comitetul a constatat că Filiala a reuşit colectarea în proporţie de 54% a cotizaţiilor pe anul 2010, în acest fel asigurându-se resursele financiare necesare pentru activitatea curentă.
   De asemenea, Comitetul a apreciat că derularea contractului pentru sediul din Calea Bogdăneştilor nr. 19 este în parametrii stabiliţi, principalele investiţii fiind realizate sau în curs de finalizare până la sfârşitul lunii octombrie a.c.
   La punctul al treilea, Comitetul a luat în discuţie cele 20 de cereri, respectiv, dosare de primire ca membru al Uniunii Scritorilor depuse până în prezent. În urma analizei acestora, Comitetul a decis înaintarea către Comisia de validare a USR a solicitărilor depuse de următorii autori: Arcadie Chirşbaum, Corina Rujan, Aurelian Sârbu, Adriana Weimer, Mariana Stratulat, Mirel Radu Petcu şi Tudor Creţu (poezie), Cristian Contraş, Gyalai Korpos Ştefan şi Lucian Vasile Szabo (proză) şi Doina Dascălu, Maria Niţu, Rodica Opreanu (critică literară).
   În ultima parte a şedinţei au fost rezolvate probleme curente ale Filialei.